Anbefalt

Bokanmeldelse: I morgen er alt mørkt – Brages historie

 

“I morgen er alt mørkt” er en bok for ungdom mellom 13-17 års alderen. Den er en skrekkroman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boka handler om Brage. En helt vanlig ungdom i det trygge Norge. En dag får Brage beskjed om at det foregår noe i Japan. Det sies at mennesker har blitt gærne og angriper vanlige folk. De er umulige å få kontakt med og dreper flere og flere mennesker. I Norge tenker de ikke så mye over det, før det viser seg at det er ett virus som kryper opp i hjernen og gjør mennesker gale og aggressive. Til slutt sprer ikke smitten seg til bare Amerika, men også Europa. Menneskene i Norge og vesten begynner å bli redde, og en dag kommer smitten til Norge. Det viser seg å ha betydning for Brages nære familie og venner.  Boka følger Brage, familien og vennene hans når parasitten bryter ut.

Boka er veldig bra skrevet og kan få både ungdommer og voksne til å bli redde. Den er veldig populær blant ungdom, og har fått bra kritikerros. Selv syntes jeg denne boka er spennende og det er vanskelig og legge den fra seg. I morgen er alt mørkt, er en trilogi, og to av bøkene har vunnet U-prisen. Historien er mørk og skummel og anbefales ikke for helt unge lesere og lettskremte.

I morgen er alt mørkt er skrevet av Sigbjørn Mostue. Han ble født i 1969 på kløfta. Han skriver for det meste barne- og ungdomsbøker. I 2015 fikk han U-prisen for i morgen er alt mørkt.

Terningkast: 6

About the author

Marie Nerland