Anbefalt Anmeldelser Underholdning

Bokanmeldelse “Hypnotisøren”

Tekst: Alba Kibar Andresen

Kriminaletterforskeren Joona Linna har fått i oppdrag å løse det brutale drapet på en familie. Kun sønnen har så vidt overlevd drapsforsøket, men det er umulig å få noe informasjon ut av han i den traumatiserte tilstanden han er i. For at gutten skal vitne, oppsøker Joona den tidligere hypnotisøren Dr. Erik Maria Bark, som har lovet seg selv å aldri utføre hypnotisering igjen. Han blir  likevel nødt til å bryte dette løftet når han innser alvoret. Snart finner de ut at gutten har en eldre søster som står i fare for å bli drept av den samme gjerningspersonen som myrdet familien. Det blir et kappløp med tiden for å finne søsteren før morderen, når liv blir satt på spill.

Lars Kepler er et navn forfatterparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril bruker når de sammen skriver krimserien som følger den svenske etterforskeren Joona Linna. Når de skrev Hypnotisøren i 2009 var det et mysterium hvem som sto bak dekknavnet “Lars Kepler”. Siden den første boka har de skrevet oppfølgerne Paganinikontrakten (2010), Ildvitnet (2011), Sandmannen (2012), Stalker (2014), Playground (2015) og Kaninjegeren (2016). Boka passer for folk som liker mysterier og spenning. Man burde også være litt hardhudet med tanke på at enkelte scener beskriver ganske groteske situasjoner.

Alt i alt synes jeg denne boka er kjempebra. Historien er skildret så godt at jeg får frysninger nedover ryggen. Forfatterne har vært flinke til å holde spenningen oppe, når det hele tiden blir introdusert nye, overraskende momenter. Det eneste jeg synes trekker den ned er at miljøet rundt karakterene ikke er så spennende. Omgivelsene er litt klisje svensk krim. Allikevel anbefaler jeg denne boka veldig sterkt spesielt til de som liker krimsjangeren. Du kommer til å sitte oppe om nettene uten å klare å legge den fra deg. Hvis du derimot trenger søvnen, bør du velge en annen bok! Hvem kunne visst at 527 sider kunne leses ut så fort?

Terningkast: 5

Skrevet av Alba