Aktiviteter Anbefalt Nyheter Sport Underholdning Ut på tur Videoer

Skiskytterfest på Holmenkollen

Video 19.03.2017, 21.02.29

Skiskytterfest på Holmenkollen

Fredag 17.03.17 var det skiskytterfest på Holmenkollen. Det var menn og kvinner som konkurrerte. Det var en festival med publikumstelt og afterski etter løpene. Det var god stemning og hygge men det var jo selvfølgelig litt konkurranse instinkt.  Vi dro opp ditt for å gi dere informasjon om festen og informasjon  om festivalen.

Sprint kvinner begynte klokken 14.00 og det var på 7,5 km. Det var veldig spennende og se på og du kunne føle på publikum. Selv om alle de norske fansene var veldig flinke til å heie fram Norge vant Mari Laukkanen fra Finland. Anais Koukalova fra Frankrike kom på 2. og Justine Braisaz fra Frankrike kom på 3. . Men selv om Norge ikke fikk pallplass blant kvinnene klarte Marte Olsbu å komme på 6. plass. Det var jaktstart og det syntes jeg gjorde det veldig spennende fordi det var umulig å vite hvem som ville vinne før slutten.

Blant mennene klarte Johannes Thignes Bø å stikke av med gullet som vi ble utrolig glade for. Her fikk også en Nordmann 6. plassen og det var broren til Johannes Thignes Bø altså Tarjai Bø. 2. Plassen gikk til Martin Fourcade fra Frankrike og Anton Shipulin fra Russland fikk 3.plassen. Her var det også jaktstart og det gjorde det lettere for oss å følge med og filme. Etter skiløpet var det en fin seremoni, med en nordmann på den øverste pallen.

Man kunne også kjøpe klær, skiutstyr og andre morsomme minner fra festivalen. Du fikk god mulighet til å handle i den 1 time lange pausen mellom løpene. Været var også veldig bra. Vi begynte først å fryse helt til slutt på grunn av vinden men de spilte musikk så man kunne danse for å varme seg opp. Det var også morsomt og se på alle som var der, du kunne se alle mulige flagg og drakter folk hadde tatt med seg for å støtte skiskytterne. Vi fikk selvfølgelig ikke muligheten til å besøke afterski teltet siden vi begge er under 21 år gamle så vi kan ikke fortelle dere om det. Den gode stemningen og det at det var live var nok det som gjorde det så spennende. Publikum smilte, lo og heiet gjennom hele greia og spesielt når de var vist på storskjermen.

Skrevet av Eline og Solveig

 

 

Video fra Holmenkollen:

Verdenscup i skiskyting 2017? from Solveig on Vimeo.

Verdenscup Finale Skiskyting Holmenkollen