Anbefalt Anmeldelser Fast spalte Stort og smått Underholdning

Bok og filmanmeldelse- Uke 20

Bok og filmanmeldelse uke 20

An ember in the ashes:

An ember in the ashes handler om historiene til soldaten Elias Veturius og den vanlige jenta Leia. For hva skjer egentlig når to verdener som er så forskjellige blandes? Hele livet har Leia blitt opplært til å frykte de Totalitære, fordi selv om Leia virker som en normal jente har hun en stor hemmelighet. For grunnen til at hun og broren hennes bor med besteforeldrene er nemlig at foreldrene hennes var opprørkrigere som ble drept av en av rikets beste soldater og når hennes elskede bror, Darin , blir fanget og besteforeldrene hennes drept vil Leia gjøre alt for å få ham tilbake. Men hvor langt er hun egentlig villig til å gå for familien?
Elias Veturius er Blackcliffs militærakademi beste soldat, men også han har en dyster fortid. For han ble ikke som alle de andre barna på skolen oppdratt i en kald Totalitære familie men i  en livlig og fantasifull stamme på grunn av at hans fryktede mor, Kommandanten, lot ham ligge alene i ørkenen når han var lien for å dø. Men selv om han er beste krigeren på skolen er han også i hemmelighet den mest motvillige, for når han var oppdratt for å tro på kjærlighet og glede, hvordan kan han bli en fryktelig drapsmaskin. Men hvor mye vil han ofre for friheten sin?
An ember in the ashes er Sabaa Tahirs debuttroman og kom ut i 2015. Det er så langt to bøker i serien og jeg venter spent på den tredje. Jeg elsket boken utrolig mye, den var spennende, morsom, romantisk og full av action. Den viste også hvordan selv folk som du tror er helt forskjellige kan skje har utrolig mye til felles og hvor langt folk vil gå for å få noe de har lyst på. Det er derfor jeg gir den terningskast 5.

Riverdale:

Riverdale er en orginalserie fra Netflix basert på den gamle Archie tegneserien. Den handler om tenåringene Archie, Veronica, Betty og Jughead og hvordan den lille byen deres endrer seg etter at Jason Blossom dør. For når innbyggerne i byen skjønner at han ikke druknet men var drept så blir det raskt et stor mysterium hvem morderen er, for når alle i byen har sine egne motiver for å ha gjort hvordan skal man finne det ut. Midt i alt dette er det også tenåringsdrama, krangler, kjærlighet og familieproblemer.
Jeg elsket showet, det var dramatisk, morsomt, spennende og fylt med romantikk. Det var utrolig morsomt og prøve å finne ut av hvem morderen var og uansett hvor mange teorier jeg hadde så dukket det alltid opp en ny en. Det er derfor jeg gir den en sterk 4.

Skrevet av Eline og Solveig.