Divergent bokanmeldelse

DIVERGENT

Boka heter Divergent. Boka er skrevet av Veronica Roth. Divergent har en serie på 4 bøker. De heter Divergent, Insurgent, Alliegent og Four. Boka er filmatisert. Boka ble utgitt 2014. Forlaget er schibsted. Det egentlig om kjærlighet, slåsskamp, action, osv… Boka handler om en jente som heter Beatrice ser hvordan livet hennes blir etter å tatt en gruppe som man må ta da man er 16 år gammel. Hun lærer seg hvordan man skal være med i den, overleve, slåss…

Boka begynner med at Beatrice skal ta en liten test om hvilken gruppe hun tilhører. Etter prøven så får hun vite at hun er Divergent, og Divergent betyr at man er 20% av alle gruppene. Og gruppene er: Fredsommelig, Uselvisk, Lærd, Sannferdig, og Fryktløs. Det er en jeg person som forteller, og noen ganger er det tredje person. Jeg person sier f.eks.: Jeg skotter bort på Peter og vennene hans.

Beatrice som bytter navn til Tris er en jente som er modig, tenker på andre, snill, morsom, osvv… Hun har blondt/brunt hår, grønne/brune øyner. Four som heter Tobias har lysebrune øyner, lyst hår. Han er streng på starten av filmen og boka men han blir bedre etter hvert.

Jeg synes denne boken er ganske bra. Boka og filmen er en av mine favoritt bøker og filmer. Jeg anbefaler ungdommer på 13år oppover burde lese boka og se på filmen.

Skrevet av Melike

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.