Kultur

Sal og scene- Grease

Sal og scene har i det siste jobbet med en oppgave der de har fått utdelt forskjellige scener fra filmen Grease og har laget sin egen versjon av dem. De var delt inn i fire grupper, i tillegg til en dansegruppe. Noen av scenene som ble framført var: den første scenen i filmen hvor hovedpersonene Danny og Sandy møtes i sommerferien, og scenen der de oppdager at Sandy har begynt på skolen til Danny. Vi fikk også se ballet og avslutningsscenen i filmen. Forstillingen inneholdt en del sang, hvor noen ble mimet og andre var oversatt til norsk og sunget av skuespillerne. Dansegruppa hadde laget sine egne danser til to av sangene fra filmen. De hadde bra kostymer og levde seg godt inn i rollene. Det var også en del som jobbet med rekvisittene og laget for eksempel en stor rosa bil som ble brukt i flere av scenene.

Jeg har intervjuet Martine som var på en gruppene i Sal og Scene. Gruppa hennes besto av Martine, Sara og Agnes, og scenene de spilte var ”overnattingsscenen” og ”milkshakescenen”.

Hva gjorde dere for å forberede dere til framføringen?

Først satt vi oss ned og planla hva vi skulle gjøre. Etter det skrev vi manus, og der skrev vi alle replikkene og alt vi skulle gjøre. Så planla vi kostymer og rekvisitter som vi trengte. Og så startet vi å øve. Til slutt hadde vi generalprøve med kostymer og alt klart som om det skulle ha vært forstilling.

Hva var vanskeligst med å lage en forestilling ut av scenene?

Det vanskeligste var å oversette fra engelsk til norsk uten at det skulle høres rart ut.

Hva forandret dere på i forhold til filmen?

Vi hadde færre roller i forestillingen enn i filmen, og scenen i filmen var lenger enn vår versjon.

Var dette en morsommere oppgave enn dere har hatt før, og var den lettere eller vanskeligere enn tidligere oppgaver?

Jeg synes at det var lettere og morsommere enn tidligere oppgaver fordi vi hadde allerede et slags manus og kunne lage vår egen vri på det.

Hvor god tid har dere hatt på oppgaven og var det nok?

Vi hadde et par tre ganger til å skrive manus og ca. like lenge til å øve. Vi rakk det akkurat, og jeg vil ikke si at vi trengte mer tid.

Ble dere fornøyd med resultatet?

Ja, jeg ble ganske fornøyd fordi vi snakket høyt og tydelig og levde oss inn i rollen. Jeg vil si at denne oppgaven gikk bedre enn de forrige.

Jentene har overnattingsfest

Danny er sjalu (milkshakescenen)

Ballet