Intervju

Trampolinepark i skolegården?

I dag intervjuet jeg en elev på Fagerborg Skole som heter Alvar Solbjør. Jeg stilte han spørsmål om skolen vår og noen om fremtiden hans. Jeg syntes at svarene hans var ganske interessante, men jeg tror at alle kan kjenne seg igjen i dem.

 Hvis du kunne fått ett ønske der du kunne endre hva som helst på denne skolen. Hva ville ønsket ditt blitt?                                                                                                                                                                                             

-Da hadde jeg måttet fjerne lekser, fordi leksene tar bort fritid fra barna. Dessuten så synes jeg ikke at jeg så ofte lærer så mye av leksene.

Hvis du var rektor på Fagerborg Skole, hva ville du gjort som det første du gjorde?                                    

-Jeg hadde gitt alle elevene fri en uke. Da kunne de blitt bedre kjent og leke sammen. Dessuten så er det noe av det vi lærer på skolen som vi aldri kommer til å få bruk for. Da kan vi heller ha en uke fri enn å lære unødvendige ting.

 Hvordan vil du definere en god lærer? Trenger den å ha noen spesielle egenskaper?                                 

-Jeg mener at noe av det viktigste en lærer må ha er humor. Da blir elevene mer interessert i faget, og man gleder seg til timen. Dessuten så er det mange lærere som gjentar seg alt for mange ganger. Jeg innser at det må til noen ganger, men mange lærere gjør det alt for ofte. I de timene vi bare skriver og leser, blir det veldig kjedelig.  Vi burde også ha noen oppgaver i praksis.

 Hvis du vil bli kjendis, hva vil du bli kjent for?    

-På det spørsmålet må jeg nok svare fotball. Tenk å kunne gjøre noe du elsker og syntes er fantastisk som en jobb. Tenk å gjøre noe så morsomt å tjene penger på det. Det er det ikke mange som har muligheten til.

Hvis du kunne ansette hvem som helst i hele verden, død eller levende til å være læreren din. Hvem ville det vært?

-Hmmm, det er et godt spørsmål. Jeg tror nok at Albert Einstein må bli svaret mitt. Han var jo så utrolig smart. Det er bare en ting som jeg tror er dårlig med Einstein. Bare fordi han er smart betyr det ikke at han er flink til å lære bort. Ordene og begrepene han hadde brukt ville nok vært litt for avanserte for meg.

Hvis du kunne bestemme en ting som skulle på magisk vis være i skolegården når du kommer i morgen. Hva ville det vært?

-En trampolinepark. Det var et veldig lett spørsmål. Det er både gøy, og det holder alle elevene i fysisk aktivitet. Jeg ønsker meg skikkelig en trampoline hjemme også. Det er bare ingenting dårlig med en trampolinepark.

Vil du bli berømt?

Egentlig ikke. Det ser så slitsomt ut. Alle vil ha tak i deg og snakke med deg. Dessuten så er det mye jobb. Tenk hvor mye arbeid alle berømte mennesker har lagt ned for å komme dit de er nå.

Alt i alt så synes jeg du har svart veldig morsomt og kreativt. Svarene dine er gjennomtenkte men samtidig spontane og sier en del om deg som person. Jeg synes faktisk at man kan lære noe av de svarene du har gitt.

About the author

Philip Melchior

Elev på fagerborg. Går i 8ende klasse. Medier og komunikasjon.