NMB- Den nordiske motsandsbevegelsen

Du har sikkert hørt om den nordiske motstandsbevegelsen, uten helt å ha skjønt hva formålet deres er. NMB (Nordiska Motståndsrörelsen) er en nynazistisk organisasjon som hovedsakelig holder til i Sverige, men har også mange tilhengere i Norge, Danmark, Island og Finland. NMBs  hovedmål er å samle alle landene til et rike som skal stå sammen mot alle utfordringer som skulle oppstå. Hovedkvarteret deres er i Sverige, der organisasjonen er størst. De organiserer offentlige demonstrasjoner som mange er sterkt imot.

Noen av formålene deres er:

  • Samle Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island til et rike
  • Stanse all innvandring
  • Utvide områdene til DNM med makt
  • Lage et moderne samfunn i harmoni
  • Alle som har vært i tjeneste skal få beholde sitt våpen,  klare til å forsvare landet
  • Fjerne alle «korrupte» politikere
  • For mer informasjon og utdypning

Forbud mot NMB i Finland

Det er forbudt å være medlem av NMB i Finland ettersom en demonstrasjon førte til et sivilt dødsfall. Hendelsen skjedde da en gruppe fra NMB delte ut flygeblader da det kom en person som spyttet på dem av hat. Da kom en fra gruppen og sparket han i brystet, noe som førte til at han døde. Derimot er NMB tillat i resten av de skandinaviske landene, enda det er mange som er strekt imot organisasjonen.

NMB i Norge

I Norge styres NMB av Håkon Forwald. Det er minst 50 aktive medlemmer av NMB  i Norge, og mange flere som støtter NMB med penger. Regjeringen i Norge ser ikke på NMB som en trussel mot samfunnet, men overvåker NMB nøye. Det  har foreløpig vært lovlige og avtalte demonstrasjoner i Norge.

 Viktig!

Fagerposten støter naturligvis ikke denne organvisjonen på noen som helst måte og tar full avstand fra voldelige, nazistiske og rasistiske grupper. Denne teksten er kun ment for og oppdatere folk på hva som skjer rundt i Skandinavia. 

NRK dokumentar om NMB

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.