Mobilinnsamlig på Fagerborg?

Her på Fagerborg skole har vi fritt lov til å bruke mobilen i pauser og friminutt så lenge det ikke blir en distraksjon i timen. Men mange lærere opplever at elever tar fram mobilen i timen for å skjekke sosiale medier eller spille spill. Dette er et problem fordi elevene får ikke med seg alt det skal lære i timene. Derfor kan Fagerborg bli en mobilfri skole.

Det er mange fordeler ved å ikke ha mobilinnsamling på skolen. F.eks. at det er lett å kontakte foreldere hvis det er noe man trenger osv. Mobilen er en fin måte å kommunisere på med venner man vil møte i friminuttet. Mange elever sliter med å skaffe seg venner. Selfølgelig må vi hjelpe disse elevene, men mobilen er en fin distrahering fra frykten mange elever kan oppleve i pauser og friminutt.

Men det er alltid noen som vil utnytte sjansen til å bruke telefonen i timen. Dette ødelgger for mange andre som har nytte av mobilen i friminuttene. Mobilen kan også bidra til økt nettmobbing i skoletiden og kan redusere fysisk aktivitet i friminutt. Personvern er også noe som kan bli brutt ved å ha mobilbruk i pauser osv. Elever som ikke vil bli avbildet vil føle seg ukomfortable når det er mange mobiler i korridorene og skolegården.

De fleste elever vil nok ikke bli tatt vekk mobilen i løpet skoledagen. Noen elever ville nok ikke ønske å levere inn mobilen og dermed bare ha den i skapet uansett. Hva hadde du gjort om Fagerborg hadde innført mobil innsamling?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.