Apple: a History

«Who needs a stylus? Bleh -Steve Jobs 2007

I denne artikkelen skal jeg skrive om Apple. Historien deres, hvordan grunnleggeren møttes, til Apples første produkter, som Apple I og Apple II, helt til da Steve Jobs lanserte iPhonen i 2007.

Historien begynner når Steve Jobs møter Steve Wozniak. De møttes i 1971 og ble bestevenner med en gang. Begge elsket å tulle, men viktigst av alt, de var helt opphengt i teknologi. Etter hvert kom en god venn som het Ronald Wayne med på laget. Uten han hadde det ikke vært noen iPhone, Mac eller iPad i dag, men han valgte å dra bare noen år etter at han starta. Jobs rådet Wayne å selge 10% av aksjer, så han jorde det. Hadde han bare vist at hvis han bare hadde ventet førti år med å gjøre det, hadde han tjent 72 milliarder dollar i stedet for hans stusslige $500.

Senere begynte de å komme med flere større ideer. De ville lage en datamaskin. Men de måtte først ha ett navn. Jobs kom opp med Apple, men det førte til problemer noen år senere siden navnet lignet for mye på ett annet varemerket «Apple Corps.» Heldigvis gikk de bra til slutt. Uansett, Jobs kom opp med ideen på grunn av at han selv hadde jobbet i noen eplehager i Oregon. De prøvde å komme med nye og bedre ideer, men de fant ikke noe bedre etter at Apple ble foreslått. Videre etter at de hadde et navn, begynte de å designe en PC. Wozniak sa i et intervju at de lagde de første datamaskinene for hånd, men at videre da de fikk inn flere penger begynte prosessen å bli mer automatisert.  

I 2007 lanserte Apple den legendariske iPhonen. Dette var et stort gjennombrudd i teknologiens verden. Ikke bare fordi at det var den første enheten som både var smart og enkel og bruke, men også fordi at den gjorde noe som ingen andre hadde fått til før. Den kunne sende meldinger, ringe, spille av musikk på og surfe på nettet alt i ett. Det var det som gjorde at iPhonen er ikonisk selv i dag. Alt gikk helt som det skulle, helt til Steve Jobs døde. Det var en tragedie (litt overdrevent) og dyp sorg rammet Apple fansen. Alle var takknemlige for alt han hadde gjort. Etter at Jobs døde, tok Tim Cook over som sjef. Han styrte bedriften på annerledes måte enn det Jobs og Wozniak gjorde. Jobs pleide å være helt konkret når han sa noe. Var det sånn, ble det bare sånn. På en måte var det han som bestemte hvordan alt skulle være. Ett eksempel er da Jobs fjernet DVD-spilleren da de lagde MacBook air. Folk ble kjempesure, men etter hvert ble folk vant til det og de tenker ikke over enda. Nå i Tim Cooks tider, er det modigste de har gjort, å fjerne mini jacken på iPhone syv (de kom jo ut med airPods da, det var en soleklar vinner).

I denne artikkelen har jeg skrevet om hvordan Apple ble grunnlagt, hvordan de 2 ikoniske Stevene møttes og hvordan deres første datamaskin ble laget for hånd. Jeg tenker at Apple har hjulpet mange folk gjennom hverdagen. Uten deres teknologi og selve Apple-økosystemet (måten alle Apple dingser kobler seg sammen på en smart måte) tror jeg ikke Apple hadde vært like store som de er i dag. Jeg mener at Apple nesten alltid, selv om det er dyrt, lager produkter av god kvalitet. Og at de tenker på hvor enkelt det skal være å bruke ett produkt, uten å sitte i to timer for å prøve å finne ut av hvordan man skur på telefonen. Det viser at Apple greier å integrere simpelheten inn med smartheten.

 

Kilder:

https://www.macworld.co.uk/feature/apple/history-of-apple-steve-jobs-mac-3606104/#toc-3606104-10

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Apple_Inc

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.