Mobbing

HVA ER MOBBING?

Mobbing og hetsing på nett kan foregå i mange former, og det er ikke alltid barn som er verst. Alle kan bidra med noe for å være god venn, en trygg voksen og en som sier fra. Mobbing er når noen er slemme mot andre uten grunn over lang tid. Både barn og voksne mobber hverandre, men det er verst for barn. Før i tiden ble barn mobbet på skolen men fikk være i fred hjemme, men nå kan man bli mobbet døgnet rundt på sosiale medier. Foreldre må ta mer ansvar og vite hva deres barn gjør på nettet.

 

HVORDAN FØLES DET Å BLI MOBBET?

Internett og sosiale medier gjør at elevene gjør eller skrive om noe de kan ikke ville gjort «ansikt til ansikt». 1 av 4 blir mobbet nesten hvert år (Redd barna, u.d.). Ingen personer vil at noen skal mobbe de. Noen bruker språk som er veldig grovt på sosiale medier når de mobber andre, som for eksempler: «gå drep deg selv ingen vil ha deg på skolen, du er feit, du ser ut som en homofil, din familie er fattig», og andre stygge ord. De som får sendt slike meldinger til seg har det vondt.

 

TIPS SOM HJELPER DEG HVIS DU VIL IKKE AT NOEN SKAL MOBBER DEG ELLER VÆRE SIKKERHET PÅ INTERNETTET.

Det er veldig vanskelig for mange å bli tøffere og tåle å bli mobbet. Jeg skal gi dere tips på skolen.

Ikke snakke med noen på nettet som du ikke kjenner. Ikke stol på noen veldig fort. Husk å aldri gi ut ditt virkelige navn og fortell aldri noen hvilken skole du går på. Gi aldri ut din adresse eller telefonnummer. Aldri bli enig om å møte noen fra chatrom på egen hånd.

Bilderesultat for mobbing

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.