Burde hasj og cannabis være lovlig?

Det er mange delte meninger om hasj og cannabis er lovlig eller ikke. Det er noen steder i verden hvor hasj er lovlig, og flere og flere folk i forskjellige land har lyst at det skal bli lovlig i deres land. I feks. Danmark finnes det en egen liten bydel kaldt Christiania der de selger hasj lovlig. Der finnes det alt fra iskrem, kaker, mat osv. som inneholder hasj. Noen stater i USA har legalisert disse stoffene av litt forskjellige grunner. Noen stater har gitt tillatelse av bruk på medisinsk grunnlag.

For det første er hasj smertelindrende mot feks.noen krefttyper. Kreft behandling er ofte ekstremt smertefullt og slitsomt for kroppen, derfor en hasj en fin løsning for de fleste. Hasjen gjør sånn at kroppen din slapper av, du kan føle deg lykkeligere og du blir pratsom. Det er bare noe av hva hasj kan gjøre med deg. Hvis du har kreft eller en annen sykdom som er smertefull og du får en erklæring fra legen, kan du gå til et type apotek som er spesifisert på hasj. Der er det et stort utvalg av hasj i ulike former du kan kjøpe for å lindre smerten. Dette er nok en av de største grunnene til at folk er for hasj.

Hasj er regnet som et narkotisk stoff, men det er ikke like sterkt som feks. amfetamin eller metamfetamin ( meth ). Amfetamin og metamfetamin er kjemiske fremstilte stoffer som i små doser kan gjøre deg kraftig ruset, begge disse stoffene kan lett forårsake død og avhengighet.

Hasj er umulig å ta overdose av. Hvis man skal ta overdose av hasj må man røyke over 1000 sigaretter iløpet av 15 minutter!  Hasj skal i prinsippet være en naturlig stoff, derfor er det ikke like skadene som andre narkotiske stoffer. Sånn ser hasj planten ut:

Det finnes mange typer blandinger med hasj, men det beste skal være rent grønt. I en hasj sigarett er det hasj blandet med vanlig tobakk, hvorfor de blander med tobakk er fordi hasj ikke brennbart. Hasj har vært noe folk har brukt i flere århundre noe som har gjort at folk har begynt å eksperimentere. Det har blitt blandet med andre typer narkotiske stoffer som gjør det mye mer farlig.

Selvom det kan være mange positive sider ved hasj er det noen negative også. Når du inhalerer sigaretten med hasj gir det skader på lungene dine og hjertet ditt på samme måte som vanlig tobakk røyk og over lengre tid ( da snakker vi år ) kan det bli skadelig for kroppen. Man kan også få virkninger som hallusinasjoner, depresjon og angst. Det er noen av psykiske negative sidene. Samtidig er man under en rus og har ikke alltid kontroll over seg selv.

I verden i dag er det lovlig med hasj/cannabis i mange land, og flere land begynner å inngå samme lov. Men i Norge er det ikke straffbart lenger å røyke hasj men det går på helse loven, så du får heller hjelp ( hvis du har noen plager ).

 

skrevet av Clara Brox 8E

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.